Early skafferiet

Noen må holde hjulene i gang 
Noen må holde hjulene i gang 

 Tro det eller ei, men det er faktisk ikke alle som har ferie når alle andre har det.

Read more
Drømmen om midsommer
Drømmen om midsommer

 

Finnes det noe vakrere enn Skandinavisk midsommer? Lyset, lange netter, blomstene, luktene, magien, håpet om en lang og varm sommer… er det ikke dette vi gleder oss til hele året? 

Read more
Glade maidager
Glade maidager

 

Før jeg flyttet på landet, bodde jeg i byen. Da var våren en eneste stor fest! Glade maidager fra början til slut. Jeg gledet meg til mai hele året!

Read more
Jula varer helt til påske 
Jula varer helt til påske 

 

Til tross for at vi fremdeles har grangirlandere hengende på låven og det er opptil flere grantrær rundt omkring på gården, snøen atter en gang ligger rekordlenge og undertegnede er selverklært juledronning, kan jeg med sikkerhet si at julen ikke varer helt til påske.

Read more
Joda, våren kommer -selv på Helgøya! (only in Norwegian)
Joda, våren kommer -selv på Helgøya! (only in Norwegian)

 

Nå er det håp! Det er nesten så jeg ser krokusen spruter opp av bakken og bjørka har fått et snev av grønne museører. Og solen; den varmer ihvertfall mye mer enn for en måned siden. 

Read more
Februar; morsom og kort (for Lev Landlig)
Februar; morsom og kort (for Lev Landlig)

Februar er over før vi sukk for oss, kort som den er. Det gjelder å nyte idyllen!

Read more
Endelig et nytt år!
Endelig et nytt år!

 

Julen er over, den er sirlig ryddet bort i kasser, esker, kister og skap, all den hjemmelagede maten er spist opp og det er på tide å tenke i andre baner. Spørsmålet er hva? Finnes det et liv utenom jul? 

Read more
Det er ikke jul før lille julaften
Det er ikke jul før lille julaften

Noen er mer opptatte av julen enn andre. De tenker på jul allerede fra september og spiller julemusikk fra 1. november. De gleder seg til kakebakst, brødbakst, gaveinnpakking, sølvpuss, kjøttrullaging og julestri døgnet rundt. Slik som undertegnede for eksempel.

Read more
Embrace the autumn
Embrace the autumn

I can´t think of a better way to enjoy the autumn than to have a picnic outside in all the glory! 

Read more
The light
The light

I have always searched for moments. For goose bumps experiences. For everything that gives life the little extra. Im a collector! 

Read more
Back to articles

Februar; morsom og kort (for Lev Landlig)

02.07.2019
Februar; morsom og kort (for Lev Landlig)

Februar er over før vi sukk for oss, kort som den er. Det gjelder å nyte idyllen!

 

 IMG 2468

Det beste med å bo på landet må være all plassen vi har tilgang til, inne og ute. Vi kan boltre oss i alle retninger, uten at det plager noen. For selv om det er veldig koselig å være inne med musikk, tente lys, fyr i peisen, en god bok og en stor kaffekopp når det er snø og iskaldt ute, hører det med å være mye ute i det vakre vinterværet. Det handler om den norske folkesjelen, historie, tradisjoner og livet på landet. Sunt, friskt og sporty!

Jeg har bursdag om vinteren og er veldig, veldig glad i hvit vinter. Så fort landskapet er dekket av et fint, hvitt teppe, stiger lykkefaktoren hos meg mange hakk. Det blir lysere, det er stemningsfullt, og det er så mye gøy man kan gjøre i snøen! Ikke noe press altså, men jeg MÅ være ute når det er så vakkert ute. Barna også!

Vi lager snøhytte, snølykter, snømenn, går på skøyter på andedammen, aker på jordet, går på ski rett fra ytterdøren, bruker spark på veien... hvis da brøytemannskapet ikke strør. Da blir det ikke fullt så idyllisk.

Her på Helgøya får man de vakreste naturopplevelser. Og vinteren er intet unntak! Det er et magisk lys, frostrøyk fra Mjøsa, majestetiske trær som har vært med i 300 vintre før oss, hvitkledde langstrakte jorder. Vi har i flere år vurdert å kjøpe en brukt tråkkemaskin slik at vi kan lage vår egen slalombakke på et av jordene som heller ned mot Mjøsa, og en vintage skiheis som kan settes opp hver vinter. Tenk, så gøy!

I mellomtiden får heller mannen min dra barna opp med traktoren. Da er sjansen større for at de holder seg ute lenger enn om de må gå opp på egenhånd. Skal vi gå på langrenn, må vi ofte tråkke opp løyper på jordene selv. Det er kjempestas og alltid populært. Spesielt barna på 11, 13 og 15 synes dette er vinterens høydepunkt. For å gjøre idyllen komplett, lager jeg vaffelrøre som stekes i et gammelt svartjern rett på bålet, serverer varm sjokolade med krem, og lufter kjelkene fra 1830. Det er selvfølgelig fint om alle har på seg anorakker og nikkers arvet fra tidligere generasjoner på gården. Det blir nemlig fine bilder av slikt!

 IMG 2419

Mannen min er veldig glad i å stå og gå på ski alle andre steder enn på gården. Han er ikke fullt så glad i snø i nærmiljøet. Det innebærer nemlig mer jobb, og en som allerede jobber tre årsverk, setter ikke pris på unødvendige ekstraoppgaver, som måking og fresing. Hvert år krysser han fingrene for at det ikke blir snø og at isen ikke legger seg på Mjøsa. Jeg krysser fingrene for masse snø og at isen skal legge seg på Mjøsa. Ligger det et snølag oppå isen kan vi faktisk gå til Hamar! Vi kan møte kjentfolk på isen og et år var det iskafé midt ute på Mjøsa! Bønder trenger jo å sosialiseres!

Svigermor er enig med meg. Hun har gått gjennom isen ihvertfall tre ganger i løpet av livet og gir seg ikke med det! Hun er nå over 80 og så fort det legger seg et tynt, lite islag, hiver hun seg utpå med sparken. Dessverre ser det ut til at mannen min oftere har kontakt med høyere makter enn svigermor og meg; det går langt mellom vintrene med islagt vann. Heldigvis har vi da en andedam på eiendommen som vi kan bruke til å gå på skøyter. Kortreist lykke for hele familien.

Rød i kinnene, iskald til beinet og med 170 nye bilder på telefonen, er det godt å komme inn og sette seg foran peisen igjen. Det er tross alt aller deiligst å være inne når det er iskaldt ute.

IMG 2579