Early skafferiet

Noen må holde hjulene i gang 
Noen må holde hjulene i gang 

 Tro det eller ei, men det er faktisk ikke alle som har ferie når alle andre har det.

Read more
Drømmen om midsommer
Drømmen om midsommer

 

Finnes det noe vakrere enn Skandinavisk midsommer? Lyset, lange netter, blomstene, luktene, magien, håpet om en lang og varm sommer… er det ikke dette vi gleder oss til hele året? 

Read more
Glade maidager
Glade maidager

 

Før jeg flyttet på landet, bodde jeg i byen. Da var våren en eneste stor fest! Glade maidager fra början til slut. Jeg gledet meg til mai hele året!

Read more
Jula varer helt til påske 
Jula varer helt til påske 

 

Til tross for at vi fremdeles har grangirlandere hengende på låven og det er opptil flere grantrær rundt omkring på gården, snøen atter en gang ligger rekordlenge og undertegnede er selverklært juledronning, kan jeg med sikkerhet si at julen ikke varer helt til påske.

Read more
Joda, våren kommer -selv på Helgøya! (only in Norwegian)
Joda, våren kommer -selv på Helgøya! (only in Norwegian)

 

Nå er det håp! Det er nesten så jeg ser krokusen spruter opp av bakken og bjørka har fått et snev av grønne museører. Og solen; den varmer ihvertfall mye mer enn for en måned siden. 

Read more
Februar; morsom og kort (for Lev Landlig)
Februar; morsom og kort (for Lev Landlig)

Februar er over før vi sukk for oss, kort som den er. Det gjelder å nyte idyllen!

Read more
Endelig et nytt år!
Endelig et nytt år!

 

Julen er over, den er sirlig ryddet bort i kasser, esker, kister og skap, all den hjemmelagede maten er spist opp og det er på tide å tenke i andre baner. Spørsmålet er hva? Finnes det et liv utenom jul? 

Read more
Det er ikke jul før lille julaften
Det er ikke jul før lille julaften

Noen er mer opptatte av julen enn andre. De tenker på jul allerede fra september og spiller julemusikk fra 1. november. De gleder seg til kakebakst, brødbakst, gaveinnpakking, sølvpuss, kjøttrullaging og julestri døgnet rundt. Slik som undertegnede for eksempel.

Read more
Embrace the autumn
Embrace the autumn

I can´t think of a better way to enjoy the autumn than to have a picnic outside in all the glory! 

Read more
The light
The light

I have always searched for moments. For goose bumps experiences. For everything that gives life the little extra. Im a collector! 

Read more
Back to articles

Noen må holde hjulene i gang 

07.09.2019
Noen må holde hjulene i gang 

 Tro det eller ei, men det er faktisk ikke alle som har ferie når alle andre har det.

Det skulle tatt seg ut om butikker, spisesteder, sykehus, turistbedrifter og overnattingssteder hadde hatt følgende skilt på døra: stengt på grunn av fellesferie. Det hadde blitt populært! 

004

Innimellom føles det som om faktisk alle andre har tatt ferie i juli, men det er heldigvis noen som fortsetter å holde hjulene i gang. 

Selv klarer jeg ikke lenger å se for meg hvordan det er å ha fri på sommeren.

Etter at jeg åpnet hagecaféen Skafferiet for 11 år siden, ligger det i kortene hva sommeren skal brukes til.

Som om det ikke var nok at mannen min allerede jobbet tre årsverk på gården…. 

 

Vi baker og lager all maten fra bunnen av, serverer ved bordene, plukker bær, smiler, prater med gjestene og sørger for at de har en fin opplevelse på naturskjønne og vakre Helgøya. Dette høres ut som et glansbilde. Det er så vakkert at det nesten er det, men det er også blodslit og jobbing døgnet rundt, 15 ansatte på jobb hver dag i fellesferien og åpent mandag-søndag.

Alt for å gi det gode liv på landet til folket! 

BB0A4161

Skafferiets historie startet med at jeg ønsket å gi nettopp dét; det gode liv på landet!

Jeg ville fremheve norsk landbruk, norske bønder, kvalitetene ved å bo på landet, norske råvarer og ikke minst fantastisk vakre Helgøya.

Jeg er veldig glad i folk, mat og er opptatt av gode opplevelser, så jeg ønsket da å gi gjestene en landlig opplevelse de ikke fant andre steder.

Turisme var det så og si ingenting av i nærområdet i 2008 så det var ikke noe som gjorde seg av seg selv.

Å starte en café lengst ut på Helgøya var ingen selvfølgelig suksessidé. Heldigvis likte folk idéen og konseptet og gjorde Skafferiet så populær at jeg helt siden har hatt følelsen av å henge etter et jetfly.

Her om dagen fant jeg en handleliste fra det første året. Til Skafferiet skulle jeg da ha 60 purreløk, 20 liter fløte, 300 egg og 10 liter melk. Privat: en pakke bleier, en pose potetgull og 6 øl. 

 

IMG 0826

På disse 11 årene har jeg funnet ut at det å drive et serveringssted er for spesielt interesserte. Dersom du liker uforutsette dager, nye problemer som dukker opp til enhver tid, ting som går i stykker, enorme handlelister -og gjøremålslister, mange ansatte, mange krav og regler, avgifter, døgnjobbing, aldri fri, dårlig søvn og masse bekymringer, er det bare å hive seg rundt og starte opp!

Belønningen får du i form av gode møter med nydelige gjester, mye moro og følelsen av å jobbe med noe som faktisk betyr noe for mange. For hvordan hadde egentlig Norge og bygdene sett ut uten liv, butikker og spisesteder? 

 

Og det er enhvers plikt (ja!) å benytte seg av disse tilbudene! Ellers stopper alt opp!

 

Landsbylegen her har skrevet følgende på legedøren sin: Frem og tilbake. Opp og ned. Sånn er det stort sett. Livet.

Det er så sant som det kan få blitt!

Regn, sol, vind eller hetebølge. Nå er landet vårt på sitt vakreste. Se det og vær turist!

God sommer!